Min första franska bulldogg kom in i mitt liv 1978 och jag har varit rasen trogen sedan dess. Efter 30 år med rasen var det dags för den första valpkullen 2008. 

------------------------

My first French Bulldog arrived in my life in 1978 and after 30 years in the breed I bred my first litter in 2008.

 

Om oss

Välkommen till Vitlökens Kennel !

Bakom Vitlökens kennel finns jag, Lisbeth, som är uppvuxen med hundar sedan vaggan och med föräldrar, som sedan unga år var aktiva inom framför allt brukshundsverksamhet, men på äldre dar gick de över till dvärgpudel.

Min första franska bulldogg inköptes 1978 efter en total förälskelse vid första ögonblicket av en fralla. Det var det mest charmigaste lilla knyte jag någonsin upplevt. Sedan har det bara funnits franska bulldoggar i mitt liv. Hanar har alltid föredragits, då jag alltid tyckt att när jag ser en ståtlig hane så stannar tiden för mig!
En hel del doggar har funnits under årens lopp - alla med sin egen personlighet, men 1999 kom min största kärlek in i huset - Junibackens Vitlök - "Löken" kallad till vardags, en helt charmerande underbar skäckhane. Han kom som vuxen efter en omplacering och var en fantastisk hane i både exteriör, sundhet och temperament. Därför valde jag hans namn som mitt kennelnamn.

/vitlok-ettan.jpg

Jag miste honom 2003. Strax innan hade Löken parat en tik i Danmark. Naturligt blev det att jag tog en valp från denna kull, då jag ville behålla linjen. Jacquella Wild Onion, "Aragorn" till vardags, föddes strax efter Lökens död och efter lång väntan kom Aragorn så småningom till Sverige och han levde 7 år vid min sida.

I huset kom det även in en dotter efter Jacquella Wild Onion, Demonen's Big Berta, Bettan kallad till vardags, var den första tjejen som passerat tröskeln till detta hus - en helt underbar, sund och trevlig skäcktik full av energi. Med sina gurglande läten drog hon jämnt uppmärksamhet till sig för att "prata" med alla. Berta fanns vid vår sida under 12 år och var en frisk och stark tik under sina levnadsår.

Berta har haft 2 kullar, naturligt födda. I hennes andra kull behöll jag en tik , Vitlökens Bellona de Bourneville "Ronja" som var en sprallig glad tjej som hade stor respekt för mamma Berta som ibland behandlade henne som en valp.

Ronja blev mamma till 6 valpar 2014 som hon skötte omsorgsfullt. Hon valpade sin kull lätt på ett par timmar. Dottern Vitlökens Dancing In The Moonlight stannade kvar hos mamma och mormor.